snowboardista
Potřebné ingredience
kokosový korpus,kokosový krém,ml.hmota obarvená bělobou,kokos na posypání
Postup přípravy
pro kokosového fajnšmekra:-),poprvé jsem pekla kokosový korpus, vynikající,zkoušela jsem vyrobit kokosový krém,a protože jsem v obchodě nesehnala kokosové mléko, tak jsem svařila 250 šlehačky 33%,přidala 100 g strouhaného kokosu,2 vanilkové cukry,chvilku povařila,nechala zchládnout, udělala krém nastavený kaší a přimíchala zchládký kokos se šlehačkou,mňamky mňamky...
c
c
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marien77
(upraveno)
15. 11. 2010, 18:59
Perfektní
julie4
(upraveno)
15. 11. 2010, 16:02
Venunka
(upraveno)
15. 11. 2010, 14:24
darinka30
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:29
lubomiraeglesi
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:11
Nádherný
(Gabriška)
(upraveno)
15. 11. 2010, 10:37
Super
tetinka
(upraveno)
15. 11. 2010, 9:47
SimonaV.
(upraveno)
14. 11. 2010, 23:18
Zuzi krásný Můžu se zeptat jak se Vám pracovalo s marcipánem,když jste ho obarvila bělobou?
zuza1510
(upraveno)
15. 11. 2010, 14:18
@SimonaV.
celkem v pohodě,j,nedávala jsem jí tam moc,jen aby to chytlo nádech té bílé,je potřeba to pořádně zapracovat,je fakt,že hmota jakoby změní konzistenci,je taková pórovitá,i na vzhledu je to zblízka poznat,ale věděla jsem,že to budu posypávat kokosem...trvali na mléčném marcipánu,většinou se snažím přemluvit na WI,nerada bělobuji
SimonaV.
(upraveno)
16. 11. 2010, 10:07
@zuza1510
Zuzi já jsem právě bělobu už taky použila a byla to katastrofa,hrozně se mi ten marcipán pak trhal a o konzistenci ani nemluvím Já jen,jestli jste to měla stejné nebo jsem udělala já nějakou chybu
zuza1510
(upraveno)
16. 11. 2010, 12:13
@SimonaV.
zatím se mi nestalo,že by se obarvený bělobou trhal,použila jsem víckrát,ale té běloby jsem tam opravdu dala trochu,kamarádka mi říkala,že tak dělala svatební a že dala celou lahvičku-na várku ze 400 g suš.mléka,aby to bylo opravdu bílé a taky nebyla spokojená s tím,jak se dělalo,no ale když na tom někdo trvá,se nedá nic dělat
SimonaV.
(upraveno)
16. 11. 2010, 12:39
@zuza1510
Zuzi,tak asi sem tam ty běloby dala hodně Já teď právě budu dělat krtečka v zimě a také chtějí marcipán,jenže mám z té běloby až strach Tak raději opravdu zkusím dát jenom trošku a pak to posypat jako Vy kokosem
zuza1510
(upraveno)
16. 11. 2010, 13:22
@SimonaV.
myslím,že jsem na hmotu z 200 g suš.mléka dala tak 2 kávové lžičky té běloby,jak jsem to zmastila dohromady-tak jsem tam malinko šmírla světle modré,jen pidipidi málo,aby to udělalo jakoby šmouhy...ale na fotu to není vidět pod tím kokosem,tak hodně zdaru
SimonaV.
(upraveno)
16. 11. 2010, 13:31
@zuza1510
Zuzi,tak to já ji tam dala teda podstatně víc Tak moc děkuji za radu a mějte se krásně